Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Heinz breidt samenwerking met Wim Bosman uit

Afbeelding: Logo Heinz

H.J. Heinz brengt de opslag en distributie voor de Duitstalige markt onder in Nederland. Na een intensief tendertraject is gekozen voor een combinatie van Wim Bosman Forwarding voor de distributie en Nabuurs Logistiek in Wijchen voor de opslag.


Orderverzameling en distributie

Wim Bosman werkt sinds januari 2014 intensief samen met Nabuurs Logistiek om de klanten van H.J. Heinz op de Duitse markt te kunnen bedienen. Zo zijn er EDI connecties tussen de systemen opgezet en wordt door Wim Bosman de distributieplanning geoptimaliseerd alvorens te starten met de orderverzameling in het warehouse van Nabuurs. Na de orderverzameling worden de producten deels via het groupage netwerk van Wim Bosman in Duitsland gedistribueerd. Op jaarbasis zullen er rond de 80.000 pallets worden getransporteerd.

Emissie rapportage

Alle drie de partijen zijn in bezit van de Lean and Green Star. Met de implementatie van deze nieuwe supply chain oplossing vermindert H.J. Heinz 17 procent op de CO₂-uitstoot voor de betreffende markten. Als onderdeel van de oplossing wordt door Wim Bosman een emissie rapportage geleverd.


Heinz

H.J. Heinz is producent van voedingsmiddelen zoals ketchup, sauzen, maaltijden, tussendoortjes en babyvoeding, met merknamen als Heinz, Honig, Brinta, De Ruijter, Venz, Karvan-Cévitam, Wijko en Lea & Perrins.

Euro 6 truck
Euro 6 truck

Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.