Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Activiteiten Wim Bosman Air & Ocean gaan verder onder de naam Mainfreight

De acquisitie van de Wim Bosman Groep door Mainfreight, biedt de Mainfreight Groep, een wereldwijd logistiek netwerk met meer dan 180 vestigingen in onder andere Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Amerika en Europa, een enorme meerwaarde voor de Europese markt.

Wim Bosman heeft al vele jaren eigen kantoren voor zee- en luchtvracht in België, Nederland en Rusland, voor Mainfreight betekent de overname de eerste stap op weg naar een volledige dekking van zee- en luchtvrachtkantoren in heel Europa.

Sinds de overname in april is er gewerkt aan een strategie om bovenstaande doelstellingen te kunnen waarmaken. “Wij willen als totaaloplosser worden herkend en erkend. Om dit te bereiken hebben we gekozen voor een strategie waarbij de vier business units gaan werken onder de merknaam met de meeste slagkracht. Zo is Wim Bosman een sterke en vertrouwde merknaam op het gebied van warehousing en wegtransport en is Mainfreight strategisch gezien de beste merknaam voor het verder ontwikkelen van de zee- en luchtvracht activiteiten. Daarom gaan we met twee merknamen de markt op, maar alles herkenbaar en centraal gecoördineerd vanuit de Wim Bosman Holding”, aldus Mario Schoofs, CCO van de Wim Bosman Groep.

Als gevolg van deze strategie, zullen de bestaande zee- en luchtvrachtkantoren in België en Nederland worden voortgezet onder de nieuwe bedrijfsnaam Mainfreight, waarbij de huisstijl, werkwijze en IT-systemen van Mainfreight worden overgenomen. In de Benelux zal zeevracht opereren vanuit de bestaande locaties in de havens van Antwerpen en Rotterdam, en wordt luchtvracht gecoördineerd van uit de kantoren in Zaventem (Brucargo) en Amsterdam (Schiphol).


Jon Gundy, European Manager Air & Ocean Mainfreight

Jon Gundy, European Manager Air & Ocean Mainfreight

Om de doelstellingen te kunnen halen is er een internationale manager benoemd, Mr. Jon Gundy. Onder zijn leiding zal een verdere uitbouw van de Mainfreight zee- en luchtvracht activiteiten in Europa plaatsvinden.

De dienstverlening zal onder andere bestaan uit het verzorgen van FCL- LCL zendingen, Garments On Hangers (GOH), het regelen van alle denkbare formaliteiten, logistics at origin en een scala aan value added services. Ook vermarkten wij het concept “Gateway to Europe”, waarmee de import van goederen voor meerdere Europese bestemmingen worden gecombineerd in één zee- of luchtvrachtzending.

De doelstellingen zijn ambitieus. Na België en Nederland zullen de Wim Bosman vestigingen in Frankrijk, Polen, Roemenië en Rusland ook worden voorzien van een eigen divisie voor zee- en luchtvracht. De volgende stap is verdere expansie voor een volledige Europese dekking.


Transport & Logistics beurs Antwerpen

De start van deze activiteiten, de introductie van de handelsnaam alsmede de komst van Jon Gundy zal het hoofdthema zijn voor Mainfreight op de komende Transport & Logistics beurs in Antwerpen.

Wim Bosman staat voor “Total Supply Chain Solutions” en met een ijzersterke Europees distributie- en expeditienetwerk, wereldwijde dekking voor zee- en luchtvracht en value added warehousing, maakt het bedrijf deze belofte meer dan waar.

Tijdens de komende editie van Transport&Logistiek in Antwerpen (20-22 september) is Wim Bosman Groep present. U bent van harte welkom om kennis te maken met onze nieuwe organisatie. U vindt ons in Hal 4 - Standnr: A4036.


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.