Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Be Lean Be Green Sessie

Op dinsdag 11 januari namen 98 geïnteresseerden uit de logistieke sector deel aan de 'Be Lean Be Green' sessie bij Connekt.

Dialoog, vertrouwen en samenwerking stonden deze middag centraal. De deelnemers, voornamelijk potentieel nieuwe koplopers, gingen met koplopers en ambassadeurs in gesprek over onderwerpen als 'Hoe leidt samenwerking tot economische milieuwinst?' In vier sessies presenteerden een aantal koplopers verschillende thema's. Eén daarvan werd gepresenteerd door Liane Philipsen, Managing Director bij Wim Bosman. Haar onderwerp die dag was: 'Hoe word je Lean & Green?'. 

Wat betreft de berekening van emissies was de belangrijkste tip van Wim Bosman "Keep it simple". Voor je het weet, verzand je in allerlei complexe en gedetailleerde calculaties. Een duidelijke afbakening is essentieel. Als je de totale dieselconsumptie weet, weet je ook hoeveel CO2 je hebt uitgestoten, ongeacht de Euro-norm. Om de doelstelling voor verdere CO2 reductie te behalen, ligt de focus bij Wim Bosman naast het wagenpark en het begeleiden en trainen van de chauffeurs, vooral ook op samenwerking in de keten; de Continuous Improvement Programs met klanten spelen hierbij een belangrijke rol.

Mede gezien de vragen die gesteld werden, was het een geslaagde bijeenkomst die hopelijk bijdraagt aan een verdere uitrol van het programma "Be Lean Be Green".

Bron: Connekt


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.