Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Hoog bezoek voor Wim Bosman Roemenië

Hare Excellentie mevrouw Tanja van Gool (de Nederlandse ambassadrice in Roemenië), dhr. Bernard Wientjes (President VNO-NCW), dhr. Simon Smits (Director General International Relations, Economische Zaken) en een zakelijke delegatie.

Ter stimulering en bevordering van de internationale samenwerking tussen Nederlandse en Roemeense bedrijven bezochten Hare Excellentie mevrouw Tanja van Gool (de Nederlandse ambassadrice in Roemenië), dhr. Bernard Wientjes (President VNO-NCW), dhr. Simon Smits (Director General International Relations, Economische Zaken) en een zakelijke delegatie, diverse bestuurders uit het Roemeense bedrijfsleven en de regering. Onderdeel van de reis was tevens een bezoek aan Wim Bosman Roemenië.
 

Wim Bosman is sinds 1992 vertegenwoordigd in Roemenië en was daarmee één van de eerste Nederlandse investeerders in het tot 1989 communistische land. Het 10.000m2 A-klasse warehouse en de moderne kantoorfaciliteiten zijn gebouwd op het Ploiesti Industrial Park, de perfecte locatie, net buiten de Boekarest regio met veel verkeerscongestie. Wim Bosman heeft zich de afgelopen jaren in snel tempo ontwikkeld tot één van de grootste logistiek dienstverleners in de regio en heeft ambitieuze groeiplannen voor de komende jaren. Het was daarom ook geen vreemde keus om juist Wim Bosman te bezoeken als voorbeeld van een succesvolle Nederlandse investering in Roemenië.


De agenda voor het bezoek bestond uit een presentatie en discussie over de bottlenecks voor buitenlandse ondernemers in Roemenië en een bezoek aan het warehouse van Wim Bosman. De presentatie en discussie, onder leiding van dhr. Mario Schoofs (CCO Wim Bosman Group) en dhr. Emil Ion (Managing Director Wim Bosman Roemenië) zette helder uiteen hoe Wim Bosman zich de afgelopen jaren heeft geprofileerd op de Roemeense markt en hoe succesvol is omgegaan met deze bottlenecks. Speerpunten zijn lange termijn investeringen, creatieve oplossingen en investeren in de relaties met nationale autoriteiten.


Uiteindelijk doel van het bezoek is de ontwikkeling van Roemenië als de zogenaamde ‘Gateway to Eastern Europe’, waarbij de haven van Constanta aan de Zwarte Zee een vergelijkbare rol als Rotterdam in West Europa zou kunnen gaan vervullen. Wim Bosman steunt dit doel ten volste en heeft de afgelopen jaren regelmatig het voortouw genomen in het faciliteren van deze ontwikkeling.


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.