Mercedes-Benz Actros met Euro 6-motor
Wim Bosman België behaalt Lean and Green Award

Wim Bosman België behaalt Lean and Green Award

Wim Bosman België behaalt Lean and Green Award
Lean and Green Award

Logistiek dienstverlener Wim Bosman België is één van de toonaangevende bedrijven die een Lean and Green Award heeft ontvangen op 30 januari 2013. Deze award wordt uitgereikt aan bedrijven die voorloper zijn op het gebied van logistieke duurzaamheid. Vlaams Minister-President Kris Peeters reikte de award uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL).


Lean and Green programma van het VIL

Het VIL is een onafhankelijk kenniscentrum dat Vlaamse bedrijven helpt om innovatieve logistieke projecten te realiseren. Het Lean and Green programma van het VIL, waarbinnen Wim Bosman België één van de koplopers is, wil een concrete en pragmatische bijdrage leveren aan de verduurzaming van de logistieke keten. Het Lean and Green programma werd in 2007 opgestart in Nederland onder de vleugels van Connekt. Wim Bosman in Nederland heeft de Lean and Green Award en Star al behaald. Toen het VIL een licentieovereenkomst met Connekt sloot voor het uitrollen van het programma in België, heeft Wim Bosman de mogelijkheid om ook in België de award te behalen met beide handen aangegrepen.


Duurzame logistiek

Verbetering van bedrijfsprocessen en duurzaamheid gaan hand in hand. “Binnen Wim Bosman is duurzame logistiek al jaren een speerpunt. Een schoon wagenpark, het reduceren van lege kilometers en het continu opleiden van onze chauffeurs is in ons bedrijf al ingevoerd”, aldus Managing Director Rudi Debras. “Duurzame logistiek gaat echter veel verder dan ons eigen bedrijf. Juist door samenwerking met onze partners is winst te behalen doorheen de hele supply chain. Uiteindelijk zullen we samen moeten komen tot volledig geïntegreerde duurzame oplossingen. Over verschillende ketens heen, dwars door de bundeling van goederenstromen. Dat is de uitdaging waar we voor staan.”


Koplopers

Het programma ondersteunt vijftien zogenaamde ‘koplopers’. Dit zijn logistieke dienstverleners en verladers die zich verbinden om hun energie efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar. Daarnaast hebben alle winnaars SMART (Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch en Tijdgebonden) doelstellingen geformuleerd en vooropgesteld welke maatregelen zij binnen hun bedrijf nemen om deze doelstellingen te realiseren.


Meer over duurzaamheid bij Wim Bosman:

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid bij Wim Bosman op www.wimbosman.com­/sustainability.

Wilt u meer informatie over Lean and Green bij Wim Bosman in België, neem dan contact op met Bart Verhulst, via e-mail bart.verhulst@wimbosman.be of bel +32 (0)59 400 404.


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.