Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Mainfreight wordt tweede huurder op WDPort of Ghent

Mainfreight wordt tweede huurder op WDPort of Ghent

Logistiek dienstverlener Mainfreight breidt zijn huidige warehousing activiteiten in België verder uit op het WDPort of Ghent. Deze nieuwe verhuring werd aangekondigd ter gelegenheid van het Belgian Pavilion Event van de haven van Gent op MIPIM. Het tweede project van WDP op deze locatie betreft 30.000 m², waarvan Mainfreight in een eerste fase een distributiecentrum van circa 9.000 m² zal innemen. De oplevering van dit nieuwbouwproject is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2017. Het Havenbedrijf Gent is erg opgetogen met deze verdere ontwikkeling in de Gentse haven. 

WDPort of Ghent verwelkomt nieuwe huurder

De multimodale troeven van de WDP-locatie aan het Kluizendok in de haven van Gent, worden andermaal onderstreept door de verhuring van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum in de directe nabijheid van het WDP-nieuwbouwmagazijn dat in maart 2016 werd opgeleverd. Logistiek dienstverlener Mainfreight zal in de loop van het derde kwartaal van 2017 zijn intrek nemen in een nieuw gerealiseerd magazijn van 9.000 m². Het perceel biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een nieuwbouwmagazijn voor een totale oppervlakte van 30.000 m². Mainfreight breidt zijn huidige opslagcapaciteit in België op die manier uit tot 105.000 m². Naast bestaande sites voor logistieke en distributieactiviteiten in Oostende en Genk, en kantoren voor lucht- en zeevrachtactiviteiten in Brussel en Antwerpen, zal Mainfreight in Gent logistieke, distributie- en toegevoegde waarde-activiteiten organiseren. 

Logistiek vastgoed van de toekomst op het WDPort of Ghent

Het logistiek vastgoed dat WDP op deze locatie aanbiedt, kan bogen op de unieke troeven van de Gentse haven als multimodale haven. De directe nabijheid van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E17 en E40) en het spoor zorgen voor een efficiënte ontsluiting naar alle windstreken in Europa. WDP kan ook hier zijn huurders dus een uitgebreide multimodale flexibiliteit aanbieden. Na oplevering van het nieuwe distributiemagazijn voor Mainfreight, biedt het WDPort of Ghent nog een grondpotentieel voor de toekomst van ruim 130.000 m².


Over Mainfreight 

De Mainfreight Groep is een 3PL+ dienstverlener met een sterk wereldwijd netwerk voor klantspecifieke en bij voorkeur geïntegreerde warehousing, transport- en distributie-oplossingen. Verspreid over negen landen, beschikt de Mainfreight Groep binnen Europa over maar liefst 28 vestigingen.

Liane Philipsen, Sales Director van Mainfreight: Dit project toont onze ambitie op de Belgische markt. We kunnen klanten nu meer opties bieden.”  

Joost Uwents, CEO van WDP: “Deze uitbreiding benadrukt de sterke troeven van dit multimodale logistieke park in de Gentse Haven.”

Daan Schalck, CEO Havenbedrijf Gent: “Deze investering is opnieuw een versterking van de diversificatie van de Gentse haven.”

 


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.