Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

MAN TGL DualFuel truck voor fijnmazige distributie

Wim Bosman Transport B.V. neemt de MAN TGL DualFuel truck in gebruik. De TGL DualFuel truck rijdt op groengas (CNG) in combinatie met diesel. Het voordeel van CNG (Compressed Natural Gas) is dat de verbranding vrijwel geheel roet- en fijnstof vrij is en dat het een CO2 neutrale brandstof is. Jaarlijks levert de DualFuel truck een reductie op van ruim 9.000 kg CO2 bij een inzet van 50.000 km per jaar.

Kenmerken
De DualFuel truck wordt ingezet voor de binnenlandse distributie bij SystemPlus, het exclusieve Europees express systeemdistributienetwerk voor pakket- en palletzendingen. De truck heeft een laadbak van 35 m3 en een laadvermogen van 6.500 kg. De DualFuel truck kent geen beperkingen ten opzichte van conventionele diesel trucks. Uniek is de combinatie van groengas en diesel gebruik.

Voordeel
Een groot voordeel is de schone manier van goederenvervoer. De DualFuel truck verbruikt tot 40% minder diesel. In combinatie met groengas zorgt dit voor milieuvriendelijk vervoer. Met deze nieuwe diesel-groengas mixtechnologie wordt tot 40% van de dieselinspuiting vervangen door groengas. Jaarlijks levert de DualFuel truck een reductie op van ruim 9.000 kg CO2 bij een inzet van 50.000 km per jaar.

Koploper in duurzaamheid
Naast de DualFuel truck staat het gebruik van hybride technologie en volledig elektrische voertuigen hoog op de agenda van de Wim Bosman Groep. Door het aanbieden van duurzame alternatieven wil het bedrijf een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de supply chain van de klant.
De Wim Bosman Groep biedt geïntegreerde supply chain oplossingen die waarde toevoegen aan de totale keten. In deze oplossingen staan begrippen als samenwerking, continue optimalisatie en duurzaamheid centraal.

Per jaar levert de MAN DualFuel truck een besparing op van 9.000 kg CO2 bij een inzet van 50.000 km per jaar.

Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.