Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Overname Wim Bosman Groep door Mainfreight

Wim Bosman en Mainfreight zijn verheugd aan te kondigen dat zij tot een principeovereenkomst zijn gekomen voor de overname van de Wim Bosman Groep door Mainfreight.

Wim Bosman wordt dit jaar 70 jaar en heeft geen opvolgers. Daarom heeft hij de afgelopen jaren zorgvuldig gezocht naar een partij die de continuïteit van het bedrijf kan waarborgen, voor zowel medewerkers als klanten: met dezelfde instelling, met respect voor dezelfde kernwaarden en met een gezonde en realistische visie voor de toekomst. Deze partij is gevonden in het Nieuw-Zeelandse Mainfreight.

De acquisitie is een sterke strategische ontwikkeling voor zowel Mainfreight als Wim Bosman en biedt een uitstekend platform om de activiteiten en dienstverlening wereldwijd uit te breiden. Deze ontwikkeling biedt daarom nieuwe mogelijkheden voor bestaande en toekomstige klanten.

De activiteiten zullen worden voortgezet onder de huidige bedrijfsnaam Wim Bosman en zullen geen consequenties hebben voor de medewerkers. Mainfreight is een beursgenoteerde onderneming. Op 24 maart 2011 vindt er een speciale bijeenkomst plaats ter goedkeuring van aandeelhouders van Mainfreight. De gelijkenis van de bedrijfscultuur en de strategie van beide organisaties is zeer groot.

De heer Ing. W.P. Bosman zal terugtreden als CEO en zal per 1 april 2011 toetreden tot de Raad van Commissarissen. Mark Newman zal met ingang van deze datum aantreden als algemeen directeur van de Wim Bosman Groep. Mark Newman maakt al meer dan 20 jaar deel uit van Mainfreight en was tot voor kort verantwoordelijk voor het managen van het binnenlands transport in Nieuw-Zeeland. De heer Bosman zal Mark Newman begeleiden bij de overgang naar deze functie.

De overeenkomst is exclusief onroerend goed welke in het beheer blijft van de heer en mevrouw Bosman.

Kenmerken voor de overname

  • Een sterke basis voor Mainfreight in Europa door middel van een goed gevestigde, kwalitatief hoogwaardige organisatie met gezonde resultaten
  • Uitbreiding logistieke dienstverlening wereldwijd voor de klanten van de Wim Bosman Groep
  • Uitbreiding Europese mogelijkheden voor klanten van Mainfreight
  • De Wim Bosman Groep heeft ervaring en expertise in supply chain logistics welke de ontwikkeling van equivalente business van Mainfreight zal versterken
  • Lange termijn strategie is gewaarborgd voor beide organisaties
  • De strategie en bedrijfscultuur van de Wim Bosman Groep toont veel gelijkenis met Mainfreight. De nadruk ligt namelijk op klanten, teamwork en kwaliteit.

Over Mainfreight
Mainfreight Limited is een wereldwijde Supply Chain Logistics provider met 166 locaties in Nieuw-Zeeland, Australië , Azië, de USA en Europa. Het bedrijf is opgericht in 1978 door Bruce Plested, Executive Chairman en is gegroeid tot de voornaamste supply chain logistics provider in Nieuw-Zeeland en Australië. Ook in China en de USA is Mainfreight sterk aanwezig met eigen locaties en het is de intentie onze aanwezigheid verder uit te breiden in alle hoeken van de wereld, waaronder dus ook in Europa. Voor meer informatie bezoek de website: www.mainfreight.com
 

 


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.