System Alliance Europe
System Alliance Europe

System Alliance Europe - Netwerkcijfers

System Alliance Europe

Momenteel nemen 53 partners uit 27 landen actief deel aan het System Alliance Europe netwerk. In het eerste kwartaal van 2013 verwerkten de 187 SAE-bedrijven 866.322 zendingen met een gewicht van 413.267 ton. Dit betekent een toename van 1,6% zendingen vergeleken met vorig jaar.

De momenteel 1723 lijndiensten rijden meerdere keren per week tot meerdere keren per dag. De klant merkt een continue groei van het netwerk met betrekking tot dekking, consolidatie en hoge vertrekfrequentie.


Ontwikkeling van kwaliteit

In 2012 lag de nadruk op de inkoop- en distributielogistiek. Zo werden er klantgerichte en geïndividualiseerde logistieke modellen ontwikkeld.

Uwe Meyer, directeur van System Alliance Europe, onderstreept de eisen: “het is ons gelukt om de gestandaardiseerde productieplatforms met de wensen van de klanten te verbinden, zoals ook al in de automobielindustrie gebruikelijk is”.

Voor deze logistieke modellen moeten de deelnemende netwerkpartners verplichte specifieke eisen volgen om ook hier de hoge kwaliteitseisen te kunnen garanderen.

System Alliance Europe
System Alliance Europe

System Alliance Europe

System Alliance Europe is een groupagenetwerk dat de competenties van vooraanstaande middelgrote logistiek dienstverleners bundelt. Wanneer een klant contact opneemt met een regionale transporteur, ontvangt hij het complete aanbod van een Europees groupageplatform. De hoge kwaliteitsstandaarden, transparante processen en betrouwbare transporten van het samenwerkingsverband worden door organisatorische en informatietechnische richtlijnen gegarandeerd. Binnen Nederland zijn Wim Bosman Expeditie B.V. en Rhenus Road B.V. lid van System Alliance Europe.

Meer informatie kunt u vinden op:
www.systemallianceeurope.net


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.