Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Tolheffing in België per 1 april 2016

 

De Belgische overheid hanteert per 1 april 2016 nieuwe regelgeving omtrent kilometerheffing voor vrachtverkeer. De tolheffing heeft directe gevolgen voor import en export van en naar België en het passerende verkeer met bestemmingen buiten België. Vrachtwagens met een maximum toegelaten massa van meer dan 3.5 ton betalen vanaf die datum een kilometerheffing. Dit geldt voor de autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen.

 

Wat betekent dat voor onze klanten?

De Belgische overheidsmaatregelen hebben gevolgen voor onze klanten. Tolgelden maken een integraal deel uit van de kosten die wij moeten maken om zendingen in en door België te vervoeren. Wij zijn dan ook genoodzaakt om per 1 april 2016 deze toename in kosten door te berekenen aan onze klanten.

 

Nieuwe toeslag tol BE

Als toeslag voor zendingen van en naar België heeft Wim Bosman gekozen voor een indeling in 4 zones. Oplopend vertegenwoordigt zone 1 het gebied grenzend aan Nederland (inclusief Antwerpen) en zone 4 de gebieden die het verst van Nederland af liggen.

 

Ook zendingen van en naar Frankrijk, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië (groupage) zullen te maken krijgen met de nieuwe toeslag. Voor deel- en compleetladingen van en naar Groot-Brittannië wordt geen toeslag berekend, omdat deze zendingen (net als zendingen van en naar Ierland) doorgaans per ferry naar Nederland komen of vanuit Nederland vertrekken. Hetzelfde geldt voor zendingen van en naar Luxemburg. Deze zendingen worden veelal via Duitsland vervoerd.

 

Aanvullende informatie

Omdat de wijzigingen voor onze organisatie nieuw zijn, zullen wij over drie maanden de situatie en de gewijzigde tarieven evalueren en indien nodig bijstellen.

 

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen over de toeslag die wordt doorgevoerd? Neem dan contact met uw accountmanager op. U kunt ook terecht bij onze salesafdeling via sales@wimbosman.nl of +31 (0)314 678 430.

 

Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.