Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Transport van archeologische vondsten via Wim Bosman Urgent Koerier & Special Services

Transport van archeologische vondsten via Wim Bosman Urgent

In het kader van een archeologische opgraving, heeft Wim Bosman Urgent & Special Services het transport  geregeld van 155 kisten met archeologische vondsten van Epse naar Nijmegen, naar het archeologisch projectbureau Auxilia van de Radboud Universiteit.

De vondsten zijn afkomstig van een Romeins fort, gebouwd rond het begin van onze jaartelling en heeft tot ongeveer 275 na Chr. langs de A12 bij Utrecht gestaan. Het fort maakte deel uit van een  keten van forten langs de Rijn. In de Romeinse tijd stroomde de Rijn ongeveer onder de A12 en vormde lange tijd de Noordwest grens  van het Romeinse rijk.

De archeologische vondsten worden de komende tijd onderzocht, gecatalogiseerd en de resultaten in een rapport gepubliceerd. De resultaten en de vondsten zullen een belangrijke bijdrage leveren aan een nieuw op te richten bezoekerscentrum in Utrecht.

De kisten, met een gewicht tussen de 25 kg en 40 kg per stuk, werden met de nodige zorg en precisie geladen, waarna de goederen nog dezelfde dag geleverd zijn in Nijmegen.  In totaal werd er bijna zes ton aan archeologische goederen vervoerd door Wim Bosman Urgent & Special Services.

Naast koeriersdiensten door geheel Europa levert Wim Bosman Urgent & Special Services in toenemende mate steeds meer Special Services. Voorbeelden van Special Services zijn: projecttransport van 80 kantoorunits vanuit Nederland naar Roemenië inclusief opbouw op locatie, het vervoer van zeer belangrijke documenten naar Libanon via een onboard courier tot aan het vervoer en installatie van elektronica op locatie.  

Meer informatie: Wim Bosman Urgent Koerier & Special Services


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.