Wim Bosman België gaat multimodaal
Mainfreight Belgie

Wim Bosman België gaat multimodaal

Wim Bosman België start samen met haar Italiaanse partner Sittam met multimodaal transport tussen België en Italië. Het gaat hierbij om een combinatie van vervoer via de weg en het spoor.


Een duurzaam en economisch alternatief

Tussen Zeebrugge (België) en Novara (Italië) worden de zendingen vervoerd over spoor. Vandaaruit worden de goederen naar de eindbestemming vervoerd via de weg. Dit biedt een duurzaam en economisch gunstig alternatief voor uitsluitend wegtransport. Er is minder CO2 uitstoot en de hoge brandstofprijzen worden deels vermeden. “Bovendien blijft de service gelijk, de lading is binnen dezelfde looptijd op de plaats van bestemming.” aldus Rudi Debras (managing director Wim Bosman België).


Dagelijks testritten

45ft container vervoerd per spoor

Momenteel vinden er dagelijks testritten plaats en wordt een 45ft container vervoerd per spoor van Zeebrugge (België) naar Novara (Italië). Zodra de testfase is afgerond, wordt de frequentie geleidelijk opgevoerd en gaan er dagelijks 10 containers van Zeebrugge naar Novara en vice versa.


Meer informatie over deze nieuwe service

Wilt u meer informatie over deze nieuwe service, neem dan contact op met Kevin De Preter, via mail kevin.de.preter@wimbosman.com of bel +32 (0)59 400 400


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.