Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Wim Bosman België ISO 14001 en AEO gecertificeerd

Afbeelding: iso14001kleur

Oostende, 2 mei 2013
Na twee intensieve auditweken van 8 april t/m 19 april 2013 bij diverse vestigingen in Europa, waaronder Nederland, België en Frankrijk, is Wim Bosman België opnieuw gecertificeerd. Zo zijn alle Wim Bosman vestigingen in België gecertificeerd volgens het milieuzorgsysteem conform de ISO 14001 norm. Deze toets is uitgevoerd middels audits door zes verschillende auditoren van SGS (Société Générale de Surveillance). Daarnaast is Wim Bosman België AEO gecertificeerd.


ISO

ISO staat voor International Organisation for Standardisation. Deze organisatie stelt normen op als de ISO 9001:2008 en de 14001:2004. Het kwaliteits- en milieuproces stopt natuurlijk niet wanneer het certificaat behaald is. Het vraagt om een continu verbeteringsproces dat leidt tot een verdere efficiency en hogere kwaliteit van de diensten, als ook een optimale bijdrage aan het milieu.


AEO

De internationale aandacht voor veiligheid neemt alsmaar toe en daardoor gelden er steeds strengere veiligheidsregels voor de import- en export goederenstroom in de hele logistieke keten. Het AEO (Authorised Economic Operator) certificaat is daarom in Europa ingevoerd om de internationale handel veiliger te laten verlopen. Het AEO-certificaat is de Europese versie van de C-TPAT (Customs-Trade Partnership Against Terrorism), dat in de VS werd ingevoerd naar aanleiding van "nine-eleven".


Resultaten Wim Bosman en Mainfreight Europe

  1. De ISO 9001 (kwaliteit)certificering is uitgebreid met de zee- en luchtvrachtvestigingen van Mainfreight in Zaventem en Wommelgem en de Wim Bosman vestiging in St. Quentin Fallavier (Lyon).
  2. Wim Bosman Logistics Services ’s-Heerenberg heeft voor het eerst de IFS-certificering inzake Food Safety behaald.
  3. Het moederbedrijf in ’s-Heerenberg en de Wim Bosman vestiging in Genk hebben het HACCP-certificaat behaald volgens versie 5.

Continu wordt er binnen de Wim Bosman Groep getoetst of er wordt voldaan aan hetgeen is beschreven en of dit in lijn is met de gestelde doelen met betrekking tot innovatie en procesverbetering.


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.