Finland

Wim Bosman CEE B.V. opent nieuwe vestiging

Vandaag opent Wim Bosman Central Eastern Europe officieel een vestiging in de haven van Hamina, Finland.

Strategische keuze
"De opening van deze vestiging is onderdeel van onze strategie. De vestiging in Hamina is verantwoordelijk voor het aanzuiveren van elektronische aangifte NCTS (transit) EX-A, T-1/T-2* en het invullen en verzorgen van (elektronisch) Carnet TIR** voor de containers naar Rusland. De Wim Bosman Groep transporteert en coördineert maandelijks rond de 600 containers vanuit Europa, Verenigde Staten en van het Verre Oosten naar Rusland. Merendeel van de containers komen aan in Finland en worden van daaruit verder getransporteerd. Het betreft voornamelijk hoogwaardige en/of bederfelijke goederen”, aldus Guus van der Stelt, Managing Director Wim Bosman CEE B.V..


Transport via Finland naar Rusland

“Voor het transport via Finland naar Rusland werd in het verleden gebruik gemaakt van (neutrale) douane-expediteurs in samenspraak met de lokale vervoerders. Door het in eigen hand te nemen kan er na het beladen van de containers direct worden gestart met het opmaken van de documenten. Dit bespaart tijd en kunnen we sneller inspelen op afwijkingen in de documenten en reglementen. Hierdoor kunnen wij de klant eerder en persoonlijker informeren over de services die wij bieden" zegt Guus van der Stelt. “Wij zijn van mening, dat de continue ontwikkeling van ons netwerk de behoeften van onze klanten beantwoorden. Deze stap brengt ons nog dichter bij de invulling van onze missie namelijk herkend worden als de primaire logistieke dienstverlener voor onze klanten, waarbij we tailor-made en duurzame logistieke oplossingen aanbieden", aldus Guus van der Stelt.

Naast het aanzuiveren van elektronische aangifte NCTS (transit)EX-A, T-1/T-2 en het invullen en verzorgen van (elektronisch) Carnet TIR verzorgt Wim Bosman CEE tevens transporten van en naar Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Kosovo, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Roemenie, Rusland, Servië en Slovenië.


*Lijst met afkortingen:

*NCTS (transit) EX-A, T-1/T-2

EX-A
Met dit document wordt aangegeven dat communautaire goederen (definitief) het grondgebied van de EU verlaten.

T1 NCTS
Met dit document worden niet-communautaire goederen vervoerd over het grondgebied van de EU en aangesloten landen. Als douanetoezicht nodig is bij het vervoer van goederen waar een financieel belang mee is gemoeid (bijvoorbeeld landbouwrestitutie), is het T1 NCTS ook verplicht.

T2 NCTS
Als communautaire goederen over het grondgebied van een Economische Vrijhandels Associatie Land (EVA-land) worden vervoerd kan men het T2 NCTS gebruiken.

** Carnet TIR (Transports Internationaux Routiers)
Met het Carnet TIR is het mogelijk goederen over de grenzen van de bij de TIR overeenkomst aangesloten landen te vervoeren. Dit zonder de plicht om te lossen of zonder steeds opnieuw zekerheid te stellen. De douane is wel bevoegd de goederen te controleren. De goederen worden bij grensoverschrijdingen in de transitlanden niet onderworpen aan de betaling van belastingen.


Media contact

Mainfreight Europe
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.