Mainfreight Auckland
Mainfreight Belgie

Geschiedenis Mainfreight Europa


Oprichting

Mainfreight begon in 1978 haar activiteiten in Auckland, Nieuw-Zeeland en groeide al snel uit tot het meest uitgebreide netwerk van goederenvervoer in het land. In 1984 trok Mainfreight de aandacht door haar eerste internationale vestiging te realiseren.
 
Het investeren in Australische activiteiten begon in 1989, gedreven door de wens om Nieuw-Zeeland en Australië als één markt te kunnen beschouwen. De aanwezigheid van Mainfreight in Australië werd verder uitgebreid met het aankopen en uitbreiden van vestigingen op strategische locaties.
 
Met de overname van bedrijven in Azië en de Verenigde Staten werd Mainfreight in 1999 een wereldwijde speler. Het volledige eigendom van onze Aziatische activiteiten werd voltooid in 2007 en vandaag de dag heeft Mainfreight meerdere vestigingen die opereren vanuit China. Door de aankoop van Target Logistics Services in 2007 werd de uitbreiding verder voortgezet in Amerika. Mainfreight USA biedt uitgebreide diensten in de gehele supply chain.
 
In 2011 nam Mainfreight de Wim Bosman Groep over, waardoor er nieuwe mogelijkheden kwamen om het internationale, wereldwijde netwerk van Mainfreight in heel Europa uit te breiden.

 


Overname Wim Bosman

Sinds 1 april 2011 is de Wim Bosman Groep onderdeel geworden van Mainfreight, een wereldwijde logistiek dienstverlener met locaties in Australië, Nieuw-Zeeland, China, Verenigde Staten en Europa.


Transport Maenhout overgenomen

In 2005 nam Wim Bosman het Belgische familiebedrijf Transport Maenhout uit Oostende over. In 2011 is de merknaam Transport Maenhout definitief komen te vervallen en gewijzigd in Wim Bosman.


Vestigingen

De Mainfreight Groep heeft eigen verkoopkantoren en warehouses in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Rusland, Polen, Oekraïne en Verenigd Koninkrijk.Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.