Lean & Green
Mainfreight Belgie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid gaat voor ons over de wijze waarop wij onze kerntaken als logistiek dienstverlener uitvoeren. Wij zijn ons bewust van de sociale en ecologische impact van onze activiteiten en nemen als Mainfreight onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door onze bedrijfsvoering hierop af te stemmen. Er is een MVO programma opgesteld, waarin onze ambities en speerpunten zijn vastgelegd.


Winst door samenwerking

Naast interne maatregelen richt Wim Bosman zich sterk op optimalisatie in de hele keten. Dat doen we door intensief samen te werken met onze klanten, partners en leveranciers. Daarnaast leveren wij onze bijdrage door middel van workshops en presentaties, om zo andere bedrijven aan te moedigen aan de slag te gaan met Duurzame Logistiek.

Zo vervult Mainfreight een zeer actieve rol binnen het Green Freight Europe programma. Dit programma, oorspronlijke opgezet onder de werknaam SmartWay Europe, wil gezien worden als hét leidende, vrijwillige en onafhankelijke programma voor het verbeteren van de milieu prestaties van het wegvervoer in Europa.

 


CO2-reductie

Als winnaar van de Lean and Green Award in België en Nederland garandeert Mainfreight een CO2-reductie voor de nationale vloot van tenminste 20% in vijf jaar. Bovendien zijn wij intensief bezig met de CO2-reductie van ons internationale wagenpark en het reduceren van het energieverbruik in onze gebouwen.


In de maatschappij

Ondernemen met het oog op duurzame ontwikkeling van de maatschappij is een randvoorwaarde voor een duurzaam bestaan van een organisatie. Bij Mainfreight leggen we de nadruk op (verkeers)veiligheid en educatie, met name voor kinderen, de mensen van de toekomst. Wij verzorgen dodehoekspiegel voorlichtingscampagnes op scholen en steunen diverse goede doelen, met name in gebieden waar wij actief zijn. Zo steunen wij bijvoorbeeld de Moeder Teresa Stichting in Roemenië. Ook worden medewerkers gestimuleerd om deel te nemen aan maatschappelijke acties.


Duurzame inzetbaarheid

Vitaliteit, inzetbaarheid en werkvermogen van medewerkers zijn belangrijke speerpunten voor de duurzaamheid van Mainfreight. Een duurzaam bedrijf wordt gebouwd door vele goede mensen, niet enkele. Mainfreight bevordert interne doorgroeimogelijkheden en beschikt over een uitgebreid Management Trainee programma. Door intensieve samenwerking met opleidingsinstituten en overheid streven wij naar een optimale afstemming tussen onderwijsprogramma’s en de benodigde competenties.Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.