Transport Mainfreight
Mainfreight Belgie

Standaard verzekerd via SystemPlus

Vervoerders en expediteurs zijn door de wet beperkt in hun aansprakelijkheid. Zendingen via SystemPlus zijn daarentegen beter verzekerd.


Goederentransportverzekering

Mits u geen eigen transportverzekering hebt afgesloten, zijn uw zendingen via SystemPlus standaard verzekerd tot een bedrag van € 50.000,- per zending.

Met betrekking tot waardevolle goederen (met een waarde boven de € 50.000,-) waarvoor u geen eigen transportverzekering heeft afgesloten, raden wij u aan om een aparte goederentransportverzekering af te sluiten.
 
 

Twee voorbeelden

Hieronder staan twee voorbeelden waarin de verschillen duidelijk naar voren komen.

1. Vervoer geheel binnen België:

Voor vervoer dat geheel binnen België plaatsvindt worden de AVC condities gehanteerd. AVC staat voor Algemene Vervoerscondities. De aansprakelijkheid van de vervoerder is € 3,40 per kilogram vervoerd gewicht.

Voorbeeld: U laat een laptop vervoeren met een waarde van € 500,00 en een gewicht van 2 kilogram. In geval van schade kunt u de vervoerder "slechts" aansprakelijk stellen voor:

  • 2 kg x € 3,40 = € 6,80.

 

2. Grensoverschrijdend vervoer (binnen Europa):

Nu is het CMR verdrag van toepassing. Ook deze wet gaat uit van een vergoeding per kilogram gewicht. De vergoeding is 8,33 SDR. Een SDR fluctueert en is afhankelijk van meerdere factoren. Momenteel schommelt de koers rond de € 9,50 / € 10,00 per kilogram vervoerd gewicht. Op de website van het IMF kunt u de SDR-koers terug vinden.


Voorbeeld: U vervoert dezelfde laptop en er ontstaat schade. De vergoeding is dan:

  • 2 kg x 8,33 SDR. (Bij een koers van € 10,00 is uw vergoeding € 20,00).


Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.